cs

ASIJSKÁ SMĚS s  "Vega Masem kuřecí"

Potřebné suroviny: Množství na 4 porce

  • VegaMaso kuřecí 80 g
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Sójová omáčka 50 ml
  • Rajčatový protlak 50 g
  • Cukr 30 g
  • Ocet 30 g
  • Bramborový škrob 25 g
  • Voda 70 ml
  • Cibule 100 g
  • Cuketa 100 g
  • Řapíkatý celer 100 g
  • Papriky mix 100 g
  • Pórek 100 g
  • Olej na osmahnutí zeleniny 40 g, Koření podle možností, zvyklostí a chuti (mletý zázvor, chilli, sušený česnek, petrželka, koriandr, římský kmín atd)

Pojďme si ukázat jak na to:

Zeleninový vývar dochuťte sójovou omáčkou, protlakem, cukrem, a octem a přiveďte k varu. Do vroucí směsi vsypejte VegaMaso, nádobu zakryjte a nechte bez dalšího vaření asi 5 minut stát.

V troše chladné vody rozmíchejte bramborový škrob a s tuto směs následně vlijte k ochucenému a nabobtnalému VegaMasu. Vařte do mírného zhoustnutí cca 2 minuty a poté nechte stát.

Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Na rozpálený tuk v pánvi dejte nejprve cibuli a po chvíli přidávejte papriky a následně řapíkatý celer, cuketu a až nakonec jemně nakrájený pórek. Zelenina se má zprudka opékat ne dusit! Měla by zůstat křehká. Nakonec ji promíchejte s kořením a zalijte připravenou zálivkou s VegaMasem. Jen kratičce povařte vše a podávejte. 

Čerstvou zeleninu můžete nahradit mraženou směsí, nebo kombinovat jen čerstvou cibuli a nitky celeru s mraženou.

Směs ozvláštní také houby které na tuku osmahnete nejprve a následně přidáte cibuli atd.