ASIJSKÁ SMĚS s "Vega Masem kuřecí"
Potřebné suroviny: Množství na 4 porce
- VegaMaso kuřecí 80 g
- Zeleninový vývar 300 ml
- Sójová omáčka 50 ml
- Rajčatový protlak 50 g
- Cukr 30 g
- Ocet 30 g
- Bramborový škrob 25 g
- Voda 70 ml
- Cibule 100 g
- Cuketa 100 g
- Řapíkatý celer 100 g
- Papriky mix 100 g
- Pórek 100 g
- Olej na osmahnutí zeleniny 40 g, Koření podle možností, zvyklostí a chuti (mletý zázvor, chilli, sušený česnek, petrželka, koriandr, římský kmín atd)
Pojďme si ukázat jak na to:
Zeleninový vývar dochuťte sójovou omáčkou, protlakem, cukrem, a octem a přiveďte k varu. Do vroucí směsi vsypejte VegaMaso, nádobu zakryjte a nechte bez dalšího vaření asi 5 minut stát.
V troše chladné vody rozmíchejte bramborový škrob a s tuto směs následně vlijte k ochucenému a nabobtnalému VegaMasu. Vařte do mírného zhoustnutí cca 2 minuty a poté nechte stát.
Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Na rozpálený tuk v pánvi dejte nejprve cibuli a po chvíli přidávejte papriky a následně řapíkatý celer, cuketu a až nakonec jemně nakrájený pórek. Zelenina se má zprudka opékat ne dusit! Měla by zůstat křehká. Nakonec ji promíchejte s kořením a zalijte připravenou zálivkou s VegaMasem. Jen kratičce povařte vše a podávejte.
Čerstvou zeleninu můžete nahradit mraženou směsí, nebo kombinovat jen čerstvou cibuli a nitky celeru s mraženou.
Směs ozvláštní také houby které na tuku osmahnete nejprve a následně přidáte cibuli atd.