Citrónové sušenky
Citrónové sušenky
Potřebné suroviny:
- Pohanková hladká mouka 150 g
- Rýžová hladká mouka 100 g
- Máslo 100 g
- Moučkový cukr 80 g
- Vanilkový pudink 40 g
- Vejce 1 ks
- Citronová kůra nebo aroma
- Na citronovou polevu
- Lžíce citronové šťávy
- 15 g vaječného bílku
- 80 g moučkového cukru
Pojďme si ukázat jak na to:
Máslo nahrubo nastrouhejte a spolu s ostatními surovinami promíchejte. Je dobré provést první část promíchávání na vále pomocí plastové karty. Až když je ze všeho moučná drobenka, umáčkněte těsto rukama, krátce propracujte do stejnorodé hmoty a následně nechte těsto v mikroténovém sáčku nebo v potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Ideálně do druhého dne. Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary. Pečte je horkým vzduchem v troubě při teplotě 160 - 170 stupňů do růžova. Citronové sušenky pak promazávejte krémem či ovocnou zavařeninou nebo jen polévejte citronovou polevou z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy.