CIZRNOVÁ BÁBA aneb zemlbába bez lepku
Cizrnová bába aneb zemlbába bez lepku
Pro 4 osoby Délka přípravy 60 minut
Potřebné suroviny:
Na lívanečky
- 250 g směsi Crispins cizrnové lívanečky
- 400 ml mléka
- 1 vejce
- Trochu oleje nebo másla na pečení
Na cizrnovou bábu
- 250 g měkkého tvarohu
- 40 g moučkového cukru
- Vanilku nebo vanilínový cukr
- 1 vejce
- 400 g odjádřených jablek
- 60 g másla
- 50 g rozinek
- Mletou skořici, citronovou šťávu
Pojďme si ukázat jak na to
V teplém mléce svižně rozšlehejte vejce a cizrnovou směs a vzniklé těsto nechte zakryté cca 30 minut odstát. Následně těsto promíchejte a pečte z něho stejnoměrné lívanečky na lehce pomaštěné pánvi.
Tvaroh vymíchejte s vejcem, vanilkovými semínky, moučkovým cukrem a citronovou šťávou a rozinkami. Jablka nastrouhejte včetně slupek na hrubém struhadle. Nádobu vhodnou k zapékání vytřete částí másla poté do ní skládejte vždy vrstvu lívanečků, rozetřeného tvarohu a strouhaných jablek okořeněných mletou skořicí. Navrch můžete nádobu ozdobit plátky jablek a řezy z lívanců a poklást plátky másla.
Poté vše pečte v troubě horkým vzduchem na 160 stupňů 30 - 45 minut. Podávejte přelité ovocným sirupem případně doplněné ovocem a jogurtem.