DÝŇOVÁ BÁBOVKA
Dýňová bábovka z rýžové mouky
Potřebné suroviny:
Na běžnou formu
- 4 vejce
- 300 g očištěné hokaido
- 300 g rýžová mouka Extrudo
- 200 g přírodní třtinový cukr
- 150 g máslo
- 100 g sušené ovoce (rozinky, brusinky)
- 35 g bramborový škrob
- Sáček kypřicího prášku do pečiva bezlepku
- sůl, perníkové koření, vanilkový lusk
- kousek másla a trochu kukuřičné mouky na vymaštění a vysypání formy
Pojďme si ukázat jak na to:
Dýni zbavenou vláknitého středu s jádry najemno nastrouhejte včetně slupky. Na mírném teple ji duste s máslem, špetkou cukru a polovinou cukru tak dlouho až změkne a cukr počíná karamelizovat. Nakonec vmíchejte zrnka z vanilkového lusku a asi půl lžičky perníkového koření.
V míse šlehejte vejce s druhou polovinou cukru do světlé hutné pěny. Do ní pak zapracujte bramborový škrob, rýžovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a karamelizovanou dýni a kousky sušeného ovoce. Vzniklou hmotu vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy a hned ji pečte horkým vzduchem v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 40 minut.