Bublanina z rýžové a kukuřičné mouky
Bublanina z rýžové a kukuřičné mouky
Potřebné suroviny
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový cukr
- ½ hrnek cukru krupice
- 1 hrnek rýžové mouky
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- ½ hrnku oleje
- 2-3 celá vejce
- 1 kypřící prášek
- citrónová kůra
- třešně (nejlépe vypeckované)
- kukuřičná mouka na vysypání
Žmolenka:
- kukuřičná mouka
- máslo
- cukr krupice
Pojďme si ukázat jak na to:
Cukr vyšleháme s vejci a přidáme ostatní přísady - mouky ideálně prosít - a vše dohromady promíchat do hladkého těsta. Nalít do vymazané a
mouku vysypané formy, přidat třešně a posypat žmolenkou. Dát péct do předem předehřáté
trouby na 180 °C cca 40 min, těsto zkusíme špejlí, pokud je suchá, je bublanina hotová.
Žmolenka: Smíchejte máslo, cukr a postupně přidávejte mouku. Drobenka je hotová, když bude mít požadovanou konzistenci (sušší nebo mastnější dle typu koláče) a bude se hezky drobit mezi prsty.