Falafel s červenou řepou
Potřebné suroviny:
Na falafel
- 200 g směsi Crispins cizrnový falafel
- 300 ml studené vody
- 2 lžičky oleje
- 1 větší červená řepa
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 hrst mletého římského kmínu
- Sůl a pepř na dochucení
Na salát:
- 50 g červené čekanky
- 50 g římského salátu
- 50 g kadeřávkového salátu
- 50 endivie kadeřavé
- 2 lžíce olivovového oleje
K servírování: dýňová semínka
Nejprve si připravíme
falafel: směs na
cizrnový falafel smícháme s 300 ml
studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a
necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme najemno
nastrouhanou červenou řepu. Nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme kuličky.
Pečeme buď na oleji nebo ve fritéze.
Listy
salátu důkladně omyjeme, otřepeme a necháme v cedníku okapat. Saláty poté
nakrájíme na velikost jednoho sousta a promícháme s olivovým olejem.
Salát dáme do talíře
nebo do misky. Přidáme připravený falafel a posypeme dýňovými semínky.