Jáhlový velikonoční beránek
Velikonoční beránek jáhlový
Potřebné suroviny:
- Směs na jáhlové kuličky 250 g Crispins
- 450 ml mléka - nebo smetany na vaření
- 50 g přírodního třtinového cukru
- 4 vejce
- 100 g kukuřičné mouky o
- 50 g mleté mandle
- 50 Kandovaného ovoce 50 g
- bramborový škrob 50 g
- sáček prášku do pečiva
- špetka soli
- tuk na vymazání formy
Pojďme si ukázat jak na to
Vejce rozšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté přidejte pokrájené kandované nebo sušené ovoce, vlažné mléko, mleté mandle, bramborový škrob a kukuřičnou mouku. Vše důkladně promíchejte. Nakonec do řídké směsi vmíchejte sáček směsi na jáhlové kuličky Crispins a prášek do pečiva. Vše hned přeložte do předem vymazané a kukuřičnou moukou lehce vysypané formy. Pečte v troubě při 160 - 170 stupních přibližně 40 minut. Záleží na velikosti formy.