Kapr v kukuřičné strouhance
Potřebné suroviny:
- 1 bílý jogurt
- 1 vajíčko
- citrónová šťáva
- 1 česnek
- koření dle chuti: curry, hořčice, tamari sójová omáčka, mletá červená paprika a bylinky
- Extrudo kukuřičná strouhanka křupavá
- přepuštěné máslo na smažení
Pojďme si ukázat jak na to:
V misce si smícháme bílý jogurt, vajíčko, sůl,
citrónovou šťávu, česnek a okořeníme dle chuti (curry, hořčicí, tamari sójovou
omáčkou,
mletou paprikou a bylinkami), prostě tím, co máte rádi. Naporcovanou
rybu do marinády naložíme alespoň na několik hodin. Nakonec
obalíme
v kukuřičné strouhance a smažíme, nejlépe na přepuštěném másle do zlatova.
Pro obalení můžete dle chuti použít kukuřičnou strouhanku křupavou, nebo s lupínky, nebo Panko. Oblíbená příloha ke smaženému
kapru je bramborový salát.