cs

Kapr v kukuřičné strouhance


Potřebné suroviny:


  • 1 bílý jogurt
  • 1 vajíčko
  • citrónová šťáva
  • 1 česnek
  • koření dle chuti: curry, hořčice, tamari sójová omáčka, mletá červená paprika a bylinky
  • Extrudo kukuřičná strouhanka křupavá
  • přepuštěné máslo na smažení

Pojďme si ukázat jak na to:

V misce si smícháme bílý jogurt, vajíčko, sůl, citrónovou šťávu, česnek a okořeníme dle chuti (curry, hořčicí, tamari sójovou omáčkou,
mletou paprikou a bylinkami), prostě tím, co máte rádi. Naporcovanou rybu do marinády naložíme alespoň na několik hodin. Nakonec
obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme, nejlépe na přepuštěném másle do zlatova.
Pro obalení můžete dle chuti použít kukuřičnou strouhanku křupavou, nebo s lupínky, nebo Panko. Oblíbená příloha ke smaženému
kapru je bramborový salát.