cs

Bezlepkové mouky Extrudo

11.05.2020

Víme, že si rádi pečete své vlastní slané i sladké pečivo, 
a jak je pro Vás kvalitní bezlepková mouka neocenitelná. 

Dobrá mouka je totiž základem, na kterém můžete v kulinářském slova smyslu vystavět nejeden recept. Dnes chceme Vaši pozornost upoutat právě na bezlepkové mouky z naší výroby.


Naše mouky na pečení a vaření vyrábíme z těch nejkvalitnějších surovin, jejich kvalitu neponecháváme náhodě. Veškeré obiloviny odebíráme od prověřených dodavatelů a již od prvního kroku vše důkladně kontrolujeme a testujeme v naší laboratoři. Mouku pro Vás meleme ve vlastním mlýnu a vždy prochází laboratorní kontrolou i během mletí. Kontrola špičkové kvality probíhá ještě i před tím než jde na balící linku, kde se zabalí a pak už míří do obchodů.
Kvalita je pro nás naprostou prioritou. Můžeme vám proto s jistotou nabídnout širokou škálu bezlepkových produktů a víme, že každý z nich má špičkovou kvalitu a výsledný pokrm bude vynikající.

Mouka pohanková výběrová  

  • je důležitá surovina z pohledu prevence cévních onemocnění. Díky vysokému obsahu rutinu, zpevňuje cévy a zamezuje tím srážení krve a vzniku tzv. křečových žil. Pohanková mouka je bohatá na zinek, měď, selen a hořčík. Je výborná pro výrobu palačinek ,, bretaňské galletes,, a lívanců. V kombinaci s některými dalšími moukami, je to super základ pro pečená těsta a korpusy. Zajišťuje pružnost a elasticitu těsta.

Mouka rýžová výběrová hladká 

  • její velkou výhodou je neutrální chuť. Rýžová mouka je lehce stravitelná. Ideální při přípravě sladkých i slaných pokrmů, podsýpání těst a na zahuštění. Rýžové těsto je pevné a dosti podobné těstu z pšeničné mouky, v kombinaci s pohankovou moukou je i velmi poddajné a pružné. 

Mouka hrachová žlutá výběrová 

  • tato mouka je bohatým zdrojem bílkovin. Ve srovnání se zeleným hrachem, který je pro ČR typický, je daleko jemnější a příjemnější v chuti. Vhodná pro přípravu polévky, kaší či jako jíška na zahušťování, používá se i k obalování a smažení. 

Mouka cizrnová výběrová  

  • je skvělým zdrojem bílkovin, vápníku, hořčíku, draslíku a manganu. Má jemnou oříškovou chuť. Z luštěnin nejméně ,,nadýmá ,,. Ideální je jako základ pro krémové polévky či jako jíška pro zahuštění omáček, polévek. Při smažení masa a zeleniny se využívá pro výrobu těstíčka na obalování (rozmíchá se pouze s vodou) - jedná se o náhradu vajec. Přidává se do výrobků z mletých mas, či veganských burgrů. Dále se dá využít při přípravě etnické kuchyně -indické, izraelské, thajské atd.