Nákupy na Rohlik.cz
31.05.2021
Koupit si naše výrobky na rohlik.cz se vyplatí. Najdete tam například tento skvělý recept s naší kukuřičnou strouhankou s lupínky a zboží Vám doručí až domů.....
Přehled výrobků Extrudo, které si můžete na rohlik.cz koupit:
Bezlepkové bylinkové řízky s pomerančovým dipem
SUROVINY:
- 600 - 700 g kuřecích prsou
- 3 vejce
- 200 g kukuřičné strouhanky s lupínky
- 200 g rýžové mouky
- 1 velký pomeranč
- 4 snítky tymiánu
- Hrst hladkolisté petržele
- Malý svazek pažitky
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů - horkovzduch. Maso opereme, odblaníme a nakrájíme na malé řízečky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme a rozdělíme na polovinu. Pomeranč vymačkáme.
- 2Jednu polovinu bylinek smícháme s tvarohem a 8 lžícemi pomerančové šťávy. Osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne konzistentní dip. Dáme vychladit do lednice.
- 3Zbytek pomerančové šťávy smícháme ve větší míse s bylinkami a tuto směs vetřeme do masa. Můžeme nechat hodinu marinovat v lednici, ale není to podmínkou.
- 4Připravené maso obalíme v rýžové mouce, poté v rozšlehaných a osolených vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance. Plech vyložený pečícím papírem potřeme olejem, vyskládáme obalené maso a také zlehka potřeme olejem. Dáme péct na 35 - 45 minut, dle velikosti masa. V průběhu pečení maso otočíme. Podáváme s pomerančovým dipem.