cs

SÝROVÉ BIFTEČKY s

 "VegaMasem - kuřecím"

Množství na 4 porce

Potřebné suroviny:

  • VegaMaso kuřecí 60 g
  • po namočení a vymáčknutí 200 g
  • Sýr strouhaný – gouda, cihla 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Bramborový škrob 45 g
  • Sůl 8 g
  • Bylinky směs, kurkuma, sladká paprika
  • Petrželová nať
  • Olej na pečení 40 g

Pojďme si ukázat jak na to:

VegaMaso namočte v horké vodě po dobu několika minut. Po jeho změknutí vodu slijte a VegaMaso lehce vymáčkněte.

Rozšlehejte vejce se solí, kořením a bramborovým škrobem, přidejte změklé VegaMaso a následně strouhaný sýr a strouhanku. Vzniklou směs nechte krátce odležet a následně z ní tvořte za pomoci namočených rukou stejnoměrné kuličky. Ty pak přímo na plechu roztlačte na biftečky, potřete olejem a pečte je v troubě na pečicím papíru při 170 stupních 7 – 10 minut podle velikosti.

Biftečky lze samozřejmě péci v rozpáleném oleji na pánvi. V tomto případě je při tvarování obalte ve strouhance.

Hmotnostní ztráta tepelnou úpravou 5 – 10 % dle použité technologie.
Lze použít i jiné druhy sýrů i jejich kombinace.
Pro ochucení se nabízejí rozličné variace pochopitelně s ohledem na použitý sýr.