SÝROVÉ BIFTEČKY s
"VegaMasem - kuřecím"
Množství na 4 porce
Potřebné suroviny:
- VegaMaso kuřecí 60 g
- po namočení a vymáčknutí 200 g
- Sýr strouhaný – gouda, cihla 200 g
- Vejce 2 ks
- Strouhanka 50 g
- Bramborový škrob 45 g
- Sůl 8 g
- Bylinky směs, kurkuma, sladká paprika
- Petrželová nať
- Olej na pečení 40 g
Pojďme si ukázat jak na to:
VegaMaso namočte v horké vodě po dobu několika minut. Po jeho změknutí vodu slijte a VegaMaso lehce vymáčkněte.
Rozšlehejte vejce se solí, kořením a bramborovým škrobem, přidejte změklé VegaMaso a následně strouhaný sýr a strouhanku. Vzniklou směs nechte krátce odležet a následně z ní tvořte za pomoci namočených rukou stejnoměrné kuličky. Ty pak přímo na plechu roztlačte na biftečky, potřete olejem a pečte je v troubě na pečicím papíru při 170 stupních 7 – 10 minut podle velikosti.
Biftečky lze samozřejmě péci v rozpáleném oleji na pánvi. V tomto případě je při tvarování obalte ve strouhance.
Hmotnostní ztráta tepelnou úpravou 5 – 10 % dle použité
technologie.
Lze použít i jiné druhy sýrů i jejich kombinace.
Pro ochucení se nabízejí rozličné variace pochopitelně
s ohledem na použitý sýr.