THAJSKÉ CIZRNOVÉ NUDLE
THAJSKÉ CIZRNOVÉ NUDLE
Pro 4 osoby doba přípravy 45 minut
Potřebné suroviny:
- 250 g Crispins směsi cizrnové placičky
- 500 ml mléka
- 1 vejce
- kari koření, mletý zázvor
Thajské cizrnové nudle
Thajské nudle
- 400 g krůtího masa
- 100 g cibule
- 150 g paprik
- 100 g pórku
- 80 ml kokosového mléka
- 40 ml oleje
- 1 vejce
- 30 g bramborového škrobu
- Sůl, kurkuma, paprika, chilli koření
- Sladká chilli omáčka
- Šťáva z citronu nebo limetky
Pojďme si ukázat jak na to:
V teplém mléce rozšlehejte vejce a trochu kari koření a mletého zázvoru. Následně přidejte směs na cizrnové placičky a vzniklé, řídké těsto nechte čtvrt hodinu odstát.
Mezitím nakrájejte krůtí maso na stejnoměrné kousky a důkladně ho promíchejte s vejcem, solí, bramborovým škrobem a kořením. Cibuli nakrájejte na měsíčky, papriku na drobné trojúhelníky, pórek na stejně dlouhé nudle.
Z odleželého těsta pečte na troše oleje tenčí placky. Pokud by bylo těsto husté, mírně ho zřeďte mlékem nebo vodou. Z ochladlých placek pak nakrájejte stejnoměrné nudle.
Na pánvi, v rozpáleném oleji opékejte nejprve ochucené maso. Když je téměř opečené, přidejte cibuli, po chvíli papriky a když je i zelenina osmahnutá zalijte vše směsí kokosového mléka, citronové šťávy a sladké chilli omáčky. Směs nechte krátce povařit. Nakonec do ní vmíchejte připravené nudle, pokrájený pórek a hned poté podávejte.