Vanilkové rohlíčky z kukuřičné mouky
Vanilkové rohlíčky z kukuřičné mouky
Potřebné ingredience
- 120 g kukuřičné mouky
- 80 g rýžové mouky
- 80 g solamyl škrobu
- 70 g moučkového cukru + další na obalení rohlíčků
- 210 g másla
- 120 g mletých lískových oříšků
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
Pojďme si ukázat jak na to:
Nejlépe na pečícím vále si smícháme bezlepkové mouky, bramborový škrob a moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené, nebo nastrouhané, změklé máslo dále mleté oříšky a žloutek. Vše důkladně zapracujeme na těsto. Těsto následně necháme zabalené do fólie, aby nám neoschlo, uležet v lednici do druhého dne. Druhý den po vyndání z lednice těsto znova rukama propracujeme a vyválíme z něj tenký váleček z kterého odkrajujeme stejně velké kousky těsta a z nich tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme do zlatova zhruba 13 minut. Ještě teplé rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem. Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou velmi chutným vánočním cukrovím.