cs

Vánoční bezlepkové cukroví s čokoládou


Potřebné suroviny:

Poleva:

  • 100 g másla
  • 1 čokoláda na vaření


Pojďme si ukázat jak na to:

Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté všechny suroviny důkladně propracujte nejlépe na vále pomocí plastové karty na drobivé těsto a na závěr ho rukama krátce propracujte do hladké hmoty. 
Těsto pak nechte v mikroténovém sáčku nebo v potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary.
Pečte je horkým vzduchem v troubě při teplotě 160 - 170 stupňů do růžova. 
V kastrolu si připravíme polevu z hořké čokolády na vaření a kousku másla či jiného tuku. Čokoládu pomalu zahříváme a promícháváme, až se zcela rozpustí a dobře spojí s přidaným tukem. Kousky cukroví namáčíme v čokoládě a navrch dáme mandličku.
www.extrudoshop.cz