Vánoční bezlepkové cukroví s čokoládou
Potřebné suroviny:
- 150 g rýžové mouky hladké
- 100 g cizrnové mouky hladké
- 120 g máslo
- 70 g moučkový cukr
- 40 g bramborový škrob
- 1 ks vejce
- Skořice nebo perníkové koření
Poleva:
- 100 g másla
- 1 čokoláda na vaření
Pojďme si ukázat jak na to:
Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté všechny
suroviny důkladně propracujte nejlépe na vále pomocí plastové karty na drobivé
těsto a na závěr ho rukama krátce propracujte do hladké hmoty.
Těsto pak nechte v mikroténovém sáčku nebo v
potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na
stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary.
Pečte je horkým
vzduchem v troubě při teplotě 160 - 170 stupňů do růžova.
V kastrolu si připravíme polevu z hořké čokolády na vaření a kousku másla či jiného tuku. Čokoládu pomalu zahříváme a promícháváme, až se zcela rozpustí a dobře spojí s přidaným tukem. Kousky cukroví namáčíme v čokoládě a navrch dáme mandličku.
www.extrudoshop.cz