


Velikonoční beránek z kukuřičné mouky
Potřebné suroviny
- 6 vajec
- 250g másla
- 250g moučkového cukru
- 200g Kukuřičné mouky
- 80g Pohankové mouky
- 30g bramborového škrobu
- vanilkový lusk, špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 100g kandovaného nebo sušeného ovoce
Pojďme si ukázat jak na to
Krok 1: Změklé máslo nejprve třete s polovinou cukru a souběžně přidávejte vaječné žloutky a trochu zrníček z vanilkového lusku. Směs následně vyšlehejte do hladké, pěnové konzistence.
Krok 2: Vaječné bílky šlehejte se špetkou soli do stavu pevného sněhu. Do něho pak vmíchejte postupně zbylou část cukru. Sníh díky tomu zpevní.
Krok 3: Následně obě hmoty zvolna promíchávejte a po lžících přidávejte sypké přísady (obě mouky a bramborový škrob a kypřidlo). Docela nakonec vmíchejte do těsta pokrájené suché či kandované ovoce obalené v troše kukuřičné mouky. Těsto hned potom přeložte do formy (předem vymaštěné a vysypané moukou) a beránka pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 - 170 stupňů 30 až čtyřicet stupňů. Záleží na velikosti formy.
Je jenom na vás zda upečeného beránka jen pocukrujete nebo přizdobíte polevou.