Velikonoční sekaná Crispins
Velikonoční sekaná Crispins
Pro 6 - 8 porcí
Potřebné suroviny:
- Směs na cizrnové placičky 250 g Crispins - Extrudo
- Vejce 1 kus
- Mléko 500 ml
- Trochu oleje na pečení placek
- Uzený bok 600 g
- Klobása 200 g
- Vejce 6 kusů
- Kukuřičná strouhanka 200 g Extrudo
- Smetana ke šlehání 120 ml
- Cibule 70 g
- Pórek 70 g
- Sádlo 40 g
- Česnek 30 g
- Kopřivy, petržel, pažitka
- Sůl, drcený kmín, majoránka
Pojďme si ukázat jak na to
Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po ochladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky. V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, drobně nakrájené bylinky a předem uvařený uzený bok a výrazně ochucenou klobásku. Nakonec i pokrájený porek a vše zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí přimíchejte rozšlehané vejce, sůl a nakonec do vzniklé směsi vmíchejte nakrájené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku - sekanou pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 - 40 minut.
Podávejte se salátem a jarně laděným úsměvem.